Få din parfume til at holde hele dagen

Du kender det måske - det med at sprøjte parfume på om morgenen, inden du løber ud ad døren, men lige så snart du når arbejdet, er duften nærmest forsvundet. 

Det er en ærgerlig følelse, der kan få oplevelsen til at falme. Heldigvis er der mange tips og trick til at forlænge duftens levetid. 

Nedenfor finder du en række gode råd fra Lancômes dygtige duftteam, så du kan få mest muligt ud af din parfume. Du finder både tips til at få din parfume til at holde længere og de professionelles råd til anvendelse af parfume.

Sådan får du din parfume til at holde længere

En af de bedste måder at forlænge parfumens duft er ved at sprøjte den direkte på huden efter et brusebad. Det skyldes, at nyvasket hud absorberer parfume lettere – det er blot vigtigt, at du lader parfumen tørre helt, inden du tager tøj på. På den måde sikrer du et mere holdbart resultat.

Et andet tip er at bruge rigeligt med bodylotion, som gennemfugter huden. En gennemfugtet hud gør duften i stand til at holde længere. En bodylotion uden parfume kan sagtens gøre tricket, men hvis du ønsker at tage duften til et nyt niveau, kan du med fordel sprøjte din parfume ovenpå en matchende lotion. Eksempelvis fås Lancômes La vie est belle både som Eau De Parfum og fugtighedsgivende bodylotion, som sammen danner et velduftende fundament.

Et tredje tip til at få din parfume til at holde længere er ved at sprøjte parfume på tøjartikler. Eksempelvis er tørklæder et godt valg, da du nemt kan tage det af, mens din parfumeduft stadig er frisk på huden, og derefter tage det på igen, når duften begynder at falme i løbet af dagen.

Hvis du vælger at sprøjte parfume på tøjet, skal du gerne holde flakonen på en afstand af mindst 15 centimeter, så duften omfavner et større område. På den måde undgår du, at duften samler sig på et koncentreret område på din hud. Undgå at sprøjte parfume på sarte stoffer som eksempelvis silke eller satin, da det nemt kan efterlade en plet. 

Klassiske fejl, der får duften til at falme

Selvom det kan føles glamourøst at slentre gennem en sky af parfume, anbefales det ikke at sprøjte parfumen ud i rummet for herefter at gå gennem duft-tågen. Det er nemlig minimalt, hvor meget parfume, der reelt sætter sig på din hud. Du kan derfor få en oplevelse af, at duften forsvinder efter kun få timer. 

En anden og meget udbredt metode er at sprøjte parfumen direkte på dine håndled. Selvom der i sig selv ikke er noget galt med at påføre parfume på de steder, hvor din puls slår kraftigst, har mange tendens til at gnide håndleddene sammen efter. Det er en udbredt fejl og noget, som kan få parfume-professionelle til at krybe sammen. Metoden knuser nemlig duftmolekylerne, ændrer duften og får den til at falme hurtigere.

Gode råd til anvendelse af parfume

Tænk over konteksten

Når du bruger parfume, er det vigtigt at tænke over, hvilken kontekst du befinder dig i. Det er nemlig ikke enhver lejlighed, der kræver det samme niveau af intensitet. Har du eksempelvis en jobsamtale eller en flyrejse er det en god idé at vælge en lettere duft med milde duftnoter – eller helt undlade parfume. Er du derimod på vej på date eller en aften ude i byen, kan du med fordel vælge en tungere duft – og bruge mere af den.

Sæsonpræget dufte

Udover konteksten kan det også være fornuftigt at tænke over sæsonen. De friske og mere citrusagtige dufte som La vie est belle eller Idôle, der rummer noter af frugtagtige blomster, fungerer godt om foråret og sommeren. De mere intense og krydrede dufte som La Nuit Trésor eller Trésor Midnight Rose er ideelle til efteråret og vinteren.

Duft ændrer sig

Du har måske prøvet at købe en parfume, fordi den duftede godt på din veninde, men ikke haft helt samme oplevelse, da du selv prøvede den. Det skyldes din kropskemi, da både kost, hud, livsstil og miljø alle er faktorer, som kan påvirke hvordan duftmolekylerne udvikler sig på dig.

Derfor er det en god ide at teste parfumen på huden fremfor en duftpind, når du er på udkig efter en ny duft. På den måde får du mulighed for at opleve parfumen på netop din hud.

Parfume er ikke en deodorant

Selvom det kan være fristende at sprøjte parfume overalt på kroppen, så er der områder, du helst skal undgå. Undlad eksempelvis at påføre parfume i armhulerne da den ikke har antiperspirant eller lugtfordrivende egenskaber. Derudover har parfume et højt indhold af alkohol, der kan efterlade dig med en brændende og sviende fornemmelse.

Udforsk Lancômes parfumer

Hvis du er på udkig efter en ny duft, kan du med fordel gå på opdagelse i Lancômes parfume-univers. Her finder du et bredt udvalg af parfumer og dufte til enhver lejlighed.

×