At ældes er det mest naturlige i verden og en ret skøn ting!

Men ifølge læge og hudekspert Cæcilie Johansen er der måder at støtte huden på: Du kan passe på din huds mikrobiom, og få dig en god hudplejerutine.

Spørgsmål til Cæcilie

Når huden ældes, skelner man ofte mellem naturlig aldring og fotoaldring. Kan du sige lidt om forskellen?
Huden ældes naturligt, som tiden går. Faldet i vores kønshormo-ner fører bl.a. til mindre kollagen – tænk kollagen som fjedrene i en boxmadras, der giver huden sin spændstighed og elasticitet. Huden bliver tyndere, mindre elastisk og mere tør, hvilket til-sammen viser sig som rynker. Fotoaldring er ældning af huden, der skyldes solens skadelige stråler – som i virkeligheden tryk-ker speederen i bund for alt det, vi ser ved den naturlige aldring – og oven i hatten kommer pigmentforandringer.

 

Der er et øget fokus på hudens mikrobiom. Hvilken rolle spiller det i forhold til hudens sundhed?
Hudens mikrobiom er alle de mikroorganismer (inkl. bakterier), der lever på vores hud. Vi lever i et livsvigtigt samspil med vo-res mikrobiom: som styrker hudens immunforsvar, opretholder hudbarriereren (det øverste hudlag af celler og fedtstoffer) og er dermed helt afgørende for en sund og velfungerende hud.

 

Hvad er det allerbedste, vi kan gøre for at bevare vores naturlige og friske udstråling?
Vores livsstil og hudplejevaner er afgørende. Jeg anbefaler altid, at man følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger om kost, daglig motion og solbeskyttelse. Hvad angår hudpleje, bør fokus altid være på solbeskyttelse og fugt – for en velfugtet hud er vejen til en sund hud!

 

Hvordan kan hudpleje styrke og støtte huden optimalt?
Her er det blandt andet vigtigt at holde hudens mikrobiom i balance, da den er med til at opretholde vores hudbarriere, som nemlig er forudsætningen for, at huden kan holde på sin fugt. Præbiotika er som næring for hudens mikrobiom, og probiotika-ekstrakter er ekstrakter af mikroorganismer (fx mælkesyre-bakterier), som styrker og balancerer hudens mikrobiom.

 

Kan du give et par tips til en god hudplejerutine, der bevarer en hud med strålende glød?
En rutine bør bestå af rens, fugt og solbesktyttelse – alle trin er fundamentale for sund hud. Og vores hud får dens karakteristiske skønne glød, når den er velplejet og velfugtet.

CÆCILIES BUD PÅ HUDPLEJEFAVORITTER FRA LANCÔME TIL DIN RUTINE

trin 1

Advanced Génifique Serum har en patenteret formel med syv præ- og probiotiske ekstrakter, som balancerer hudens mikrobiom. Serummet er testet på sensitiv hud.

trin 2

Rénergie Multi-Lift Ultra er en fugtgivende dagcreme, der synligt reducerer pigmentpletter og rynker. Den indeholder hørfrøekstrakt til at opstramme huden og solfaktor i SPF 20-udgaven.Findes både med og uden SPF 20. Cremen er testet på sensitiv hud.

trin 3

Rénergie Multi-Lift Ultra Eye er en fugtgivende øjencreme med hyaluronsyre og hørfrøekstrakt, der reducerer rynker og har en opstrammende effekt.

Køb Cæcilies favoritter her

×