En god hudplejerutine er vigtig for en sund hud. Den rigtige hudplejerutine holder huden i balance og hjælper med at opretholde dens naturlige og smukke glød. Din hud vil elske dig for at passe godt på den.

Her i artiklen kan du få Cæcilie Johansens råd til at sikre en sund og smuk hud fuld af glød og liv.

Skab balance i hudens mikrobiom

Du kan måske huske ordet mikrobiom fra folkeskolens biologitimer, eller måske har du hørt ordet, når samtalen er faldet på hudpleje. 

Indenfor hudpleje er der nu også kommet stort fokus på hudens mikrobiom, og hvordan den naturlige bakterieflora er sammensat. Det viser sig nemlig, at balancen i hudens egne bakterier er en af de vigtigste faktorer for at holde huden sund og fuld af glød. 

 

”Vi lever i et livsvigtigt samspil med vores mikrobiom: som styrker hudens immunforsvar, opretholder hudbarriereren […] og er dermed helt afgørende for en sund og velfungerende hud.”

– Hudekspert, Cæcilie Johansen

Hvad er mikrobiom?

Mikrobiom er den sammensætning af bakterier og mikroorganismer, der lever i et bestemt, afgrænset område for eksempel i naturen eller kroppen. 

Mange tror, at alle bakterier er farlige eller usunde, men faktisk indeholder kroppen en lang række sunde bakterier, som hjælper med at opretholde den naturlige balance og holde os raske. 

Tarmens bakterier holder maven i balance, og hudens naturlige bakteriebalance holder huden sund. 

Der lever flere sunde bakterier, også kaldet probiotiske organismer i huden, som hjælper med at opretholde hudens naturlige balance og bekæmpe dårlige bakterier. Ubalance i bakteriesammensætningen kan forårsage irriteret og uren hud, og derfor er det vigtig at passe på hudens naturlige balance blandt andet gennem din hudpleje. 

Få en hudplejerutine, der styrker hudens mikrobiom

Hudens sunde bakterier har brug for næring for at kunne holde skadelige bakterier væk. De probiotiske organismer næres og styrkes af præbiotiske ingredienser, og derfor er hudplejeprodukter med præ- og probiotiske ingredienser et særligt godt valg for dig, som gerne vil styrke hudens eget immunforsvar og holde huden sund. 

Hos Lancôme har vi udviklet flere hudplejeprodukter med præ- og probiotiske ekstrakter, som styrker hudens naturlige barriere.

Interview med Cæcilie Johansen – Skøn udstråling har ingen alder

Mød læge og hudekspert, Cæcilie Johansen, til en snak om hudens mikrobiom. Hun deler ud af sin viden om probiotisk hudpleje – og hvordan vi bedst beskytter vores hud.

At ældes er det mest naturlige i verden og en ret skøn ting!

Men ifølge læge og hudekspert, Cæcilie Johansen, er der måder at støtte huden på: Du kan passe på din huds mikrobiom og skabe en god hudplejerutine.

Spørgsmål til Cæcilie

Når huden ældes, skelner man ofte mellem naturlig aldring og fotoaldring. Kan du sige lidt om forskellen?
Huden ældes naturligt, som tiden går. Faldet i vores kønshormoner fører bl.a. til mindre kollagen – tænk kollagen som fjedrene i en boxmadras, der giver huden sin spændstighed og elasticitet. Huden bliver tyndere, mindre elastisk og mere tør, hvilket tilsammen viser sig som rynker. Fotoaldring er ældning af huden, der skyldes solens skadelige stråler – som i virkeligheden trykker speederen i bund for alt det, vi ser ved den naturlige aldring – og oven i hatten kommer pigmentforandringer.

 

Der er et øget fokus på hudens mikrobiom. Hvilken rolle spiller det i forhold til hudens sundhed?
Hudens mikrobiom er alle de mikroorganismer (inkl. bakterier), der lever på vores hud. Vi lever i et livsvigtigt samspil med vores mikrobiom: som styrker hudens immunforsvar, opretholder hudbarriereren (det øverste hudlag af celler og fedtstoffer) og er dermed helt afgørende for en sund og velfungerende hud.

 

Hvad er det allerbedste, vi kan gøre for at bevare vores naturlige og friske udstråling?
Vores livsstil og hudplejevaner er afgørende. Jeg anbefaler altid, at man følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger om kost, daglig motion og solbeskyttelse. Hvad angår hudpleje, bør fokus altid være på solbeskyttelse og fugt – for en velfugtet hud er vejen til en sund hud!

 

Hvordan kan hudpleje styrke og støtte huden optimalt?
Her er det blandt andet vigtigt at holde hudens mikrobiom i balance, da den er med til at opretholde vores hudbarriere, som nemlig er forudsætningen for, at huden kan holde på sin fugt. Præbiotika er som næring for hudens mikrobiom, og probiotika-ekstrakter er ekstrakter af mikroorganismer (fx mælkesyre-bakterier), som styrker og balancerer hudens mikrobiom.

 

Kan du give et par tips til en god hudplejerutine, der bevarer en hud med strålende glød?
En rutine bør bestå af rens, fugt og solbeskyttelse – alle trin er fundamentale for sund hud. Og vores hud får dens karakteristiske skønne glød, når den er velplejet og velfugtet.

CÆCILIES BUD PÅ HUDPLEJEFAVORITTER FRA LANCÔME TIL DIN RUTINE

trin 1

Advanced Génifique Serum har en patenteret formel med syv præ- og probiotiske ekstrakter, som balancerer hudens mikrobiom. Serummet er testet på sensitiv hud.

trin 2

Rénergie Multi-Lift Ultra er en fugtgivende dagcreme, der synligt reducerer pigmentpletter og rynker. Den indeholder hørfrøekstrakt til at opstramme huden og solfaktor i SPF 20-udgaven.Findes både med og uden SPF 20. Cremen er testet på sensitiv hud.

trin 3

Rénergie Multi-Lift Ultra Eye er en fugtgivende øjencreme med hyaluronsyre og hørfrøekstrakt, der reducerer rynker og har en opstrammende effekt.

Rens før hudpleje er den bedste rækkefølge for en optimal effekt

Cæcilies bud er godt sted at starte for dig, som gerne vil implementere probiotisk hudpleje til din daglige rutine. Favoritterne er de perfekte valg for en velplejet gennemfugtet hud og et friskere øjenområde uden mørke rander og træthedstegn. 

Påfør hudplejefavoritterne i den rækkefølge, som Cæcilie forslår, for at få den optimale effekt. Du opnår det bedste resultat af dit serum, hvis du bruger det under din sædvandelige fugtighedscreme. De to produkter arbejder perfekt sammen, og du får et aktivt superprodukt.  

Et andet vigtigt trin, som Cæcilie også nævner i hendes tips til en god hudplejerutine, er rens. En god renserutine holder huden ren og fjerner overskydende snavs, fedtstoffer, støv og andet skidt, som huden udsættes for på daglig basis. 

Gennemfør altid din hudplejerutine I den samme rækkefølge

For at få det meste ud af din hudplejerutine er det en god ide altid at gennemgå rutinen i den samme rækkefølge. Start med ansigtsrensen, påfør derefter dit serum, og afslut med fugt.

Når du renser huden, mindsker du urenheder og fjerner snavs. Ansigtsrensen er et vigtigt første trin i enhver hudplejerutine.   

Til tør hud kan du tilføje en eksfolierende skrub i din rutine. Brug produktet 1-2 gange om ugen efter din ansigtsrens, inden du påfører dit serum. En ansigtsskrub fjerner de døde hudceller, som gør, at huden virker udtørret og irriteret, og huden efterlades fornyet, blød og opfrisket.  

Lancôme tilbyder flere forskellige renseprodukter til alle hudtyper og behov, som du nemt kan tilføje til din daglige hudplejerutine sammen med dine yndlingsprodukter.

×